Až se z kuchyně bude linout vůně právě upečené buchty či sladkých koláčů, vězte, že to nikoho nenechá chladným. Připravte si s námi sladké moučníky po vzoru našich babiček. Třeba si ještě vybavíte tu chuť i vůni a vzpomenete si, jak vám buchty servírovala s láskou právě ta vaše babička.

Babička a bábovka. Tato kombinace je zkrátka nesmrtelná. Chcete vyzkoušet opravdu vláčnou bábovku a ještě využít sezonu jablek? Pak upečte vláčnou bábovku s jablíčky (odkaz). Bábovka se skvěle hodí k nedělní kávě nebo jen tak ke snídani třeba s hrnkem teplého kakaa.

Chcete vylepšenou verzi tradiční bábovky? Pak neváhejte ani chvilku a šoupněte do trouby Margot bábovku s čokoládovou polevou. Nejen milovníkům čokolády margot se budou sbíhat sliny, až vám bábovka provoní kuchyň.

Buchty jako z pohádky O hloupém Honzovi si snadno připravíte díky našemu receptu. Vyzkoušejte klasické honzovi buchty s náplní makovou, tvarohovou, povidlovou nebo třeba i marmeládovou. Chutnají skvěle. A i hloupý Hoza by je snědl hned za humny.

Chodské koláče jsou českou klasikou. Připomeňte si jejich vůni a skvělou kombinaci tvarohu, povidel, máku a drobenky. Jen jich nezapomeňte udělat víc, jsou opravdu žravé, tak ať zbyde na všechny. Stejně tak můžete vyzkoušet i moravské koláče z kynutého těsta.

Štrůdl ochutnal už snad každý z nás.  Za pomocí listového těsta je to opravdu rychlovka – odkaz na hruškový štrůdl. Máte-li ale trochu víc času a chuť experimentovat připravte pivní štrůdl s jablky. Budete překvapeni jeho chutí.

Mřížkovaná buchta má své místo v žebříčku tradičních buchet na prvních příčkách. Nebojte se ani vy upéct voňavou buchtu s marmeládou a typickým mřížkami. Zaručeně si pochutnáte.

Ty nejlepší recepty nejen od našich babiček seženete na erecepty.eu.