V současné kuchyni se to moderními spotřebiči jenom hemží. Myčka, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, pekárna, sušička ovoce, kuchyňský robot, mixér…. Všechny tyto spotřebiče nám dokáží usnadnit a urychlit práci. Často opomíjeným spotřebičem je remoska. Spotřebič, který si oblíbila především starší generace a jehož popularita je zase na vzestupu.  Má totiž všestranné použití a využít ji můžete v domácnosti, ale i na chatě či třeba v karavanu.

Remoska je v podstatě malá přenosná trouba vybavená dostatečně výkonným ohřevem shora. Je to všestranný nástroj pro přípravu mnoha jídel, který byl vynalezen v Česku v padesátých letech  Princip se od té doby nezměnil.  Ve víku má remoska zabudovanou topnou tyč, takže teplo sálá shora a stěnami se rozvádí až na dno nádoby, takže nedochází k připalování zespodu. Díky tomu má univerzální použití, lze v ní pochutiny dusit, smažit, grilovat, péct ale i rozmrazovat. Ve srovnání s přípravou pokrmů v klasické troubě je vše rychlejší a ušetříte až 80 % energie. Při výběru dbejte na dostatečný rozměr, ale i materiál, ze kterého je remoska vyrobena. Stojánek se vyrábí z odolného plastu, horní část víka z nerezového plechu, hrnec pak z teflonu. Remosku můžete koupit klasického kulatého tvaru, na trhu ji najdete ale také ve tvaru čtverce nebo obdélníku.

 

Zásady používání

  • Remosku není potřeba před samotným použitím nijak předehřívat.
  • Při míchání používejte kvalitní nástroje, které povrch nepoškrábou.
  • Odnímatelné víko s elektrickým kabelem nikdy neumívejte ve vodě ani v myčce.

 

A co všechno můžete v remosce připravit?  Remoska umí vše, co zdravá a moderní kuchyně vyžaduje. Připravíte v ní od koláčů, přes pizzu, polévky, masa vše na co si vzpomenete. Remosku jednou vyzkoušíte a hned se stane vaší dobrou společnicí. Remoska totiž nikdy nepřestane bavit a vždy najdete nový způsob využití.

Článek Vám přináší expert na recepty – erecepty.eu.