Knedlíky, především ty houskové, to je symbol české domácí kuchyně. Knedlíky patří u nás k nejoblíbenějším přílohám a stávají se nedílnou součástí klasických jídel jako je svíčková, rajská či koprová omáčka. Bez nich by to zkrátka v kuchyni nešlo a knedlíky těmto jídlům vyloženě sluší. Není ovšem knedlík jako knedlík.

Už jste se klasického kynutého knedlík přejedli a nebojíte se experimentovat? Že jsou klasické knedlíky už tak trochu nuda? Co takhle vyzkoušet něco jiného? Překvapte rodinu a k nedělnímu obědu naservírujte klasicky české jídlo –  svíčkovou omáčku tentokrát s karlovarským knedlíkem. Karlovarský knedlík je oblíbený nejen v oblasti Karlových Varů, ale s chutí ho připravují kuchařky po celých Čechách. Knedlíkům, jejichž chuť je vylepšená nasekanou petrželkou a zjemněná sněhem z vaječného žloutku, se dříve říkalo knedlíky ubrouskové, svatební nebo fajnové a připravovaly se spíše ke svátečním událostem. Nyní zažívají opravdový boom a setkat se s nimi můžete i v restauracích. Není ale nad to, si takový knedlík připravit a vychutnat i doma.

Že jste takový knedlík nikdy nevařili? Nebojte, není to nic složitého a chuť oproti klasickému kupovanému knedlíku je nesrovnatelná. Překonejte počáteční strach a pusťte se do vaření. Sami pak budete mile překvapeni, jak snadná příprava takového knedlíku je a jak skvěle chutná.  Navíc na talíři i krásně vypadá.  A nikdo nemusí vědět, že jste se při přípravě ani moc nenamáhali. Příprava je totiž jednoduchá a zvládne ji každý. Vsaďte třeba na tento recept: https://erecepty.eu/karlovarsky-knedlik/

 

Tak co vy na to? Vyzkoušíte něco staronového? Dobrou chuť.